Известие

Collapse
No announcement yet.

Клуб "Картер" - само за ТвинСпаркове :)

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от DiStefano
    картерчето вече е демонтирано и подготвено за работа
    разбирайте минато на пароструйка и чакащо заварка
    пробойната е с размера на 5 стотинки и според заварчика е нищо
    но ще видим утре ...

п.с. свалянето на картера далеч не беше толкоз просто колкото си мислех
    всъщност не е трудно но ако знаеш кфо да правиш
    а и тея двете болтчета дет са от страната на маховика са много интересни
    Искам да те помоля да опишеш какъв е точно реда на сваляне на картера и с какви трудности си се сблъскал. Ама по реда: точка 1 развивам....
    точка 2.....
    3...
    4...
    може и на лично, или дай телефон да ти звънна.
    п.п.
    тези дни почвам едно описание как се демонтират и монтират скорости, щото като знае човек някой дреболии става много ама много лесно... за 2 часа кутията е долу.
    СЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
    сегашната: Алфа Ромео 1.9 JTDm 150 кончета под капака

Comment

• Първоначално публикувано от phoenix Покажи съобщение
      Искам да те помоля да опишеш какъв е точно реда на сваляне на картера и с какви трудности си се сблъскал. Ама по реда: точка 1 развивам....
      точка 2.....
      3...
      4...
      може и на лично, или дай телефон да ти звънна.
      п.п.
      тези дни почвам едно описание как се демонтират и монтират скорости, щото като знае човек някой дреболии става много ама много лесно... за 2 часа кутията е долу.
      Няма нищо чак толкова специфично,сваляш генерацията и планката под нея/ако я има,препоръчвам ако е там после да се махне,защото в 90% от случаите тя е убиеца на картера/след това отвиваш всички винтчета,общо 14 ако не се лъжа,по 5 отпред и отзад и по 2 отстрани,като тези откъм маховика се развиват с дълъг шестограм Т40,има и един болт с гайка отзадната страна над ихладителя,който е малко ш...бан.След като се отвият всите бурмички идва момента с хобота на маслената помпа,с ключ 11 се разхлабва предния болт,за да се завърти самият хобот на 90 градуса,и ако всичко е наред картера излиза
      Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
      Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
      Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

• картера е сложен и сичко е 6

както каза Мъро само тея двата откъм маховика са ебани
        ние ги свалихме с отверка
        и има един точно до полуоската
        като за целта не е нужно да се свали тя
        а само един от нейните болтове да се развие
        и после иска малко сила
        щото силикона от завода е фанал здраво
        и малко требе да се помолиш на смукатела на помпата
        а като сваляте генерацията ползвайте ВеДе
        щото на едната планка двата болта и ги скинах
        и после я разпробивах наново

абе обобщено
        сваляне 1 час с 3 фас паузи
        монтаж 20 минути без фас пауза
        Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 210 кавала ... и малко отгоре
        Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW .. бързият влак
        Renault Clio DCi 2018 .. без коментар .. да е щастлива жената

Comment

• скоро ша ва светна за "гумения картер" ...... поксипола в джоба и айде...

аз май съм за 5 път... мухахах

http://www.facebook.com/VenturaGarage
          Sotiris Rokkos: "Neno you gave me scary feelings I did not ever feel before in my 30 years experience of racing... you know..."

Comment

• е ти па се уля вече....
            СЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
            сегашната: Алфа Ромео 1.9 JTDm 150 кончета под капака

Comment

• Явно съм я пропуснал тая тема..... 10.08.2008 г..... гр.София... още един въФ клуба
              '97 155 1.8 16V
              GMC YUKON DENALI 5.7 V8
              the cost of living is dying...everybody pays...
              sigpic

Comment

• И аз преди малко се присъединих към клуба.
                Пътя към Драгалевци, на една гадна издутина и стана почти неусетно. Спрях да хвърля един поглед и ... айде честито
                Два пъти доливах до вкъщи, на паркинга пред нас вече има една огромна локва и пазачите ше ме тепат. Гадост
                sigpicex
                147Q2
                300bhp/606nm
                Gtb2260, fmic, ss exhaust, Eibach springs & anti-roll bars

Comment

• Първоначално публикувано от kalata8 Покажи съобщение
                  Някой тука въобще виждал ли е оригиналната пластмасова кора?
                  Аз имам оригинална пластмасова кора на 156-цата! Не знам кво затопляла и кво не затопляла в коша на двигателя, но колата така си дойде от Италия. В крайна сметка някой знае ли Stock как излизат 156-ците, с кори или без? Ако решите да си правите такава, нямам нищо против да се направи шаблон по моята. Даже може да го качим тук някъде, че да се ползва от всички.
                  156 AR67601 BN 1.6TS 16V CF2 BASE
                  Bosch Motronic M2.10.4 MPFi

Comment

• Замалко...

Поради някаква неизвестна причина тухлата, с която си подпирам вратата на гаража се оказа на 1 метър от обичайното си място и... си счупих планката
                    Attached Files
                    Alfa Romeo 145 1.4 16V TS
                    Alfa Romeo 145 1.3 8V Boxer - ex
                    Audi A4 1.9 TDI

Comment

• Айде и аз отбелязах точка в клуба.След кратък полет от "издатинка" в асфалта, с висока скорост последва плонж по корем и отбелязах.Мда.Планката ваче е история.А как се атачваха снимките че нещо се замотах.
                      Last edited by dudeslav; d.m.y г., 22:59.
                      ALFA 156 1.8 TS '99 (polyurethaned by ФЕРАРИСТ & crew,rebuild engine by to6ko,vegatta & crew)sigpic & Alfa 145 1.6 TS `97

Comment

• Айде и аз съм в клуба не помня кога точно но си тече на 2 дена може би по капка и то кфо стана шпилката дето държи миризливата планка която ще махнааа
                        ex AlfaRomeo 145 2,0 QV -> Голямата ЛюбоФ
                        Nissan Qashqai 2,0 140hp
                        Renault Megane III Coupe 1,6 16V 110hp
                        ShineRay XY350ST-2 StreetKiller

Comment

• май и аз ще се отчета!при висока скорост и скапани пътища така става
                          alfa romeo 155 1.8 twin spark

Comment

• Oooops i did it again...
                            Разбира се според законите на Мърфи го изпрасках точно като тръгвах на път по важна работа. Вече не знам кой път ще се заварява (май аз 3-ти го удрям... май...) ама толкова зле не е било. За 10 метра (докато отбия) изтече всичкото масло А канала, който нацелих изглеждаше супер нисък. Дори като слязох от колата и го огледах не можах да разбера как съм го строшил на тоз канал
                            Компромис между науката и религията: Човек е произлязъл от маймуната, която Бог е създал по свой образ и подобие.

Alfa Romeo 146 ti (само с чип и филтър )
                            Fiat Brava JTD

Comment

• Аз да ви питам има ли алфа 145 ,която излиза от завода с железен картер,щото моя е такъв ама имам съмнение ,че е сменян .Колата е 1.4 ТС.Доста ми беше чудно .Ония ден като легнах да го видя какъв е и гледам ваште оребтени имат планка ,моя нито едното, нито другото.После реших да го проверя с магнита да не би все пак да е алуминиев , но не магнита си залепна.

Comment

• Аз знам, че всички ТС-та са с алуминиев. И аз да задам един въпрос. В България има ли 145/6 ТС без заваряван/сменян картер?
                                Компромис между науката и религията: Човек е произлязъл от маймуната, която Бог е създал по свой образ и подобие.

Alfa Romeo 146 ti (само с чип и филтър )
                                Fiat Brava JTD

Comment

Working...
                                X